Voldoet uw bedrijf aan de EU AI Act?

Ontdek de impact van de EU AI Act op uw onderneming

Uw complete gids naar AI-compliance.

Bijgewerkt: Februari 2024

Gebruikt u AI systemen? Waarschijnlijk wel, of u gaat het doen. Houd dan rekening met de consequenties die het kan hebben in het kader van de EU AI Act.

In een tijdperk waarin AI onze levens transformeert – van gezondheidszorg tot mobiliteit – onderneemt de EU actie met de EU AI Act, gericht op het veilig en ethisch gebruik van AI.

Essentie van de EU AI Act

We willen AI goed en veilig geregeld hebben in Europa. Deze baanbrekende wetgeving streeft ernaar Europa op de kaart te zetten als een bastion van betrouwbare AI, met duidelijke richtlijnen voor veilige AI-ontwikkeling, -distributie en -gebruik. Op zich prima, maar wat betekent het voor uw bedrijf?

Doelgroep van de EU AI Act

Van tech giganten tot startups, alle bedrijven die AI gebruiken, de EU AI Act heeft een enorm brede impact. Zelfs buiten de EU-grenzen heeft het impact wanneer een bedrijf AI inzet die ontwikkelt of gebruikt is buiten de Europese regels om.

Weg naar AI Compliance

Ontdek hoe Sales Architects u kan helpen in het compliance traject met onze AI Compliance Roadmap. Samen met AI Personeeltraining helpen we bedrijven en instellingen om AI beleid op te stellen en  compliant te worden/zijn met de nieuwe EU AI wetgeving. Door enkele vragen te beantwoorden, helpt u ons uw exacte wensen en eisen in kaart te brengen. Zo kunnen we samen een ijzersterk AI-beleid creëren dat:

  • Voldoet aan de EU AI Act en AVG.
  • Risico’s minimaliseert en uw reputatie beschermt.
  • Transparantie en verantwoordelijkheid garandeert.
  • Een optimale basis vormt voor uw AI-toekomst.

In slechts 5 minuten krijgt u een helder beeld van uw AI-behoeften en de voordelen van ons maatwerkbeleid.

Focus op de Financiële Sector

De financiële dienstverlening, een sector waarin AI een significante rol speelt, zal nauwgezet moeten navigeren door de risicoclassificatie en compliance-eisen van de EU AI Act, vooral in het licht van bijv. kredietaanvragen. Voor meer info, klik hier voor de beleidsgids.

Sales Architects’ AI Compliance Oplossingen

Zet de stap naar volledige compliance met wetgevings en benut tegelijkertijd alle voordelen van AI met onze gespecialiseerde beleidsondersteuning en AI trainingen.  De belangrijkste reden waarom bedrijven het initiatief moeten nemen in het opstellen van goed intern AI-beleid zijn duidelijk: het risico en de boetes zijn enorm. AI is er en gaat niet meer weg. Er zijn veel voordelen die de strategische waarde accentueren voor een weloverwogen AI-beleid, voor alle ondernemingen, groot en klein.

Onze Aanpak

Bij Sales Architects en AI Personeelstraining combineren we samen onze diepgaande AI-kennis en kunde met praktische training en beleidsontwikkeling, afgestemd op uw bedrijfsbehoeften.

Begin vandaag nog met het vormgeven van uw AI-beleid met Sales Architects. Ontdek hoe we samen kunnen werken aan een veilige en productieve toekomst met AI.

Doe onze gratis AI Scan om te zien hoe u zich verhoudt tot de EU AI Act of neem contact op voor meer vrijblijvende informatie.

 

start de AI Scan

 

Laat Sales Architects uw gids zijn in de wereld van AI-compliance en innovatie.