Ghost CMS, beter dan WordPress

Wat is Ghost CMS?

Ghost CMS staat bekend als een modern, open-source, headless content management systeem gebouwd op Node.js, en wordt geprezen om zijn eenvoud, snelheid en focus op contentcreatie. Het biedt een gestroomlijnde ervaring voor bloggers, uitgevers en bedrijven die hun online content efficiënt willen beheren. Met de nadruk op een minimalistisch ontwerp en de mogelijkheid tot diepgaande aanpassingen, heeft Ghost een sterke reputatie opgebouwd binnen de digitale gemeenschap.

5 voorbeelden van websites die met Ghost CMS zijn gebouwd: 

  1. Unsplash Blog: Deze blog deelt prachtige foto’s en verhalen van de Unsplash-community. De blog is eenvoudig te navigeren en heeft een strak design.

  2. Kickstarter Blog: Het Kickstarter blog deelt nieuws en verhalen over crowdfunded projecten. De blog is informatief en inspirerend.

  3. AI Personeelstraining: Deze website is gespecialiseerd in AI trainingen voor oa financiele instellingen en heeft een snelle, strakke website.
  4. DuckDuckGo Blog: Het DuckDuckGo blog deelt nieuws en updates over privacy en online veiligheid. De blog is informatief en gericht op een breed publiek.
  5. Ghost.org: De officiële website van Ghost CMS. De website bevat informatie over de software, tutorials en showcases van websites die met Ghost zijn gebouwd.

Naast deze 5 voorbeelden zijn er nog veel meer websites die met Ghost CMS zijn gebouwd. Bekijk de Ghost Explore pagina voor een uitgebreide lijst: https://ghost.org/explore/

Extra voordelen van Ghost CMS:

  • Eenvoudig te gebruiken: Ghost is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, zelfs voor beginners.
  • Snel en lichtgewicht: Ghost-websites laden snel en zijn SEO-geoptimaliseerd.
  • Aanpasbaar: Ghost biedt een scala aan thema’s en plugins om je website te personaliseren.
  • Veilig en betrouwbaar: Ghost wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies en beveiligingsupdates.

Overweeg je om Ghost CMS te gebruiken voor je website?

De voordelen van Ghost CMS maken het een aantrekkelijke optie voor bloggers, publishers en kleine bedrijven.
Tip: Lees meer over de voordelen van Ghost CMS op de website: https://ghost.org/

Technische Voordelen van Ghost CMS

Een van de meest opvallende voordelen van Ghost CMS is de mega snelheid en prestatie. Ghost CMS is tot wel 1900% (jaja, geen typfout!) sneller dan WordPress, dankzij de lichtgewicht codebasis en geoptimaliseerde architectuur. Deze snelheid draagt bij aan een betere gebruikerservaring en zal een heel positieve invloed hebben op de SEO-prestaties van je website. Bovendien ondersteunt Ghost SSL-encryptie, biedt ingebouwde ondersteuning voor automatische AMP-pagina’s (dus voor mobiel gebruik), en heeft een responsief ontwerp dat zich automatisch aanpast aan verschillende schermgroottes. Dit alles speelt een cruciale rol in het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in zoekmachines en het beschermen van gevoelige gegevens​​.

Vergelijking met WordPress

Terwijl WordPress al jarenlang domineert als het meest gebruikte CMS, wint Ghost aan populariteit vanwege zijn eenvoud en focus op content. WordPress staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan plug-ins en thema’s die aanzienlijke aanpassingen en functionaliteiten mogelijk maken. Echter, deze veelzijdigheid leidt tot een meer gecompliceerd en vaak veel te traag en zwaar systeem. Ghost, daarentegen, biedt een lichtgewicht platform dat is geoptimaliseerd voor snelheid, efficiëntie en een gestroomlijnde contentcreatie-ervaring​​.

on page SEO

Aan de slag met Ghost CMS

Het opzetten van een Ghost CMS is niet eenvoudig, dat is het enige nadeel. Je kunt dus het beste met bijvoorbeeld Sales-Architects samenwerken voor de hosting. Dat is trouwens zeer voordelig en razend, razendsnel.  Bovendien ondersteunt Ghost integraties met derde partijen zoals Slack, Mailchimp, en Shopify, waardoor het een veelzijdige keuze is voor het beheren van diverse online platforms​​.

WordPress vs Ghost CMS: Vergelijking

Feature WordPress Ghost CMS Winnaar
Gebruiksgemak Complexer, meer leercurve Eenvoudiger, intuïtief Ghost CMS
Snelheid Trager, kan worden geoptimaliseerd Sneller, geoptimaliseerd voor performance Ghost CMS
Flexibiliteit Meer flexibiliteit, plugins & thema’s Minder flexibel, beperktere uitbreidingen WordPress
Kosten Gratis (zelf gehost), betaalde hosting Gratis (zelf gehost), betaalde hosting & plans Gelijk
Beveiliging Afhankelijk van hosting & plugins Ingebouwde beveiligingsfuncties Ghost CMS
SEO Goede SEO-mogelijkheden, plugins vereist Goede SEO-functionaliteit ingebouwd Ghost CMS
Community Grotere community, meer support Kleinere community, maar actieve support WordPress
Updates Regelmatige updates Regelmatige updates Gelijk
Mobielvriendelijk Kan worden geoptimaliseerd voor mobiel Mobielvriendelijk design Ghost CMS
Ondersteuning Grote hoeveelheid documentatie & tutorials Beperkte documentatie, maar actieve community WordPress

Conclusie over Ghost CMS

Ghost CMS is dus een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een modern, snel en gebruiksvriendelijk platform voor contentmanagement. Met zijn focus op snelheid, veiligheid en responsief ontwerp, biedt Ghost een solide basis voor het optimaliseren van de SEO-prestaties en het verbeteren van de gebruikerservaring op mobiele apparaten. Of je nu een blogger bent, een uitgever, of een bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil versterken, Ghost CMS biedt de tools en flexibiliteit die je nodig hebt om je digitale content effectief te beheren en te publiceren.

Wil je een razendsnelle website die eenvoudig te maken is? Wij zetten een Ghost omgeving voor je op.

Fill out this field
Please enter a valid email address.
Fill out this field