Wat is SEO

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat inhoudt dat de optimalisatie van een website of webpagina wordt aangepast. Deze wordt dan beter gevonden in zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Dit kan worden gedaan door middel van technische aanpassingen op de website en het verbeteren van de inhoud (lees: tekst) van de website. Hierdoor kan de website een hogere positie verkrijgen in zoekresultaten van zoekmachines. Dit zal leiden tot meer verkeer en meer potentiële klanten.

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat inhoudt dat de optimalisatie van een website of webpagina wordt aangepast zodat deze beter gevonden kan worden in zoekmachines.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO en SEA zijn twee verschillende strategieën voor zoekmachine marketing met elk hun eigen voordelen. SEO is gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten van een website, dat wil zeggen dat de website hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar relevante zoektermen zonder dat er betaald wordt voor deze positie. Het voordeel van SEO is dat het een lange termijn strategie is en dat de resultaten vaak blijvend zijn. Eenmaal een hoge positie verkregen, zal de website vaak blijven stijgen in de zoekresultaten, zonder dat er verdere investering nodig is.

SEA, oftewel Search Engine Advertising, daarentegen is gericht op het kopen van zoekwoord gerelateerde advertenties die boven of naast de organische zoekresultaten worden weergegeven. Hiermee kan een website direct een hogere positie verkrijgen in de zoekresultaten, maar het vereist wel een continu betaling voor elke klik op de advertentie. Het voordeel van SEA is dat het direct resultaat oplevert en een snellere manier is om bezoekers te genereren.

Over het algemeen wordt aanbevolen om zowel SEO als SEA te gebruiken voor een complete zoekmachine marketing strategie. Dit, omdat ze elkaar aanvullen. Samen genereren ze meer verkeer en conversies.

Bij een complete zoekmachine strategie vullen SEO en SEA elkaar aan.

En wat is SERP?

Na de vraag “wat is SEO?” volgt vaak de vraag wat is SERP?

SERP staat voor Search Engine Results Page, wat vertaalt naar zoekmachine resultatenpagina. Dit is de pagina die wordt weergegeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert in een zoekmachine zoals Google, Bing of Yahoo. De SERP bevat de zoekresultaten voor de zoekopdracht van de gebruiker, waaronder organische zoekresultaten (niet-betaalde resultaten) en betaalde zoekresultaten (advertenties).

Een SERP kan verschillende soorten zoekresultaten bevatten zoals:

  • Titels en beschrijvingen van webpagina’s
  • Afbeeldingen
  • Video’s
  • Kaarten
  • Nieuwsartikelen en meer

De zoekresultaten worden bepaald door de zoekalgoritmen van de zoekmachine en kunnen variëren op basis van vele factoren, zoals bijvoorbeeld de zoekterm, de locatie van de gebruiker, het apparaat waarmee de zoekopdracht wordt uitgevoerd en de geschiedenis van de gebruiker.

Samengevat, antwoord op de vraag: wat is SEO? kunnen we antwoorden: optimalisatie voor zoekmachines (SEO) is dus gericht op het verbeteren van de organische zoekresultaten van een website op een SERP, zodat de website hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen zoeken naar relevante zoektermen.

seo-analyse
Website Analyse

Gratis SEO Analyse

Onze experts kijken gratis naar je website voor een vrijblijvend advies onder het genot van een kop koffie.

Fill out this field
Please enter a valid email address.
Fill out this field