Sneller, veiliger, beter

Vanaf september 2019 zullen wij de manier waarop wij onze service verlenen gaan verbeteren en onze webdesign en webhosting diensten die we aan u verlenen, gaan veranderen.

Vanaf september zullen wij alle websites van onze klanten gaan onderbrengen in de Amazon Cloud.  De reden is dat de Amazon Cloud tot de allersnelste netwerken behoort en vele voordelen biedt op het gebied van snelheid, veiligheid en configuratie. U krijgt een eigen virtuele VPS. Wat dat is? Eigenlijk een eigen server, maar dan geen fysiek apparaat, maar een klein apart eigen stuk ruimte op de enorme Amazon servers. Er is dan ook geen onderhoud nodig aan deze server, want hij bestaat alleen in de cloud. , het onderhoud aan het netwerk is inbegrepen in de prijs.

Een aantal voordelen:

 1. Beveiliging en Privacy
  Wij kunnen uw website uitstekend beveiligen, een must voor bedrijven die met gevoelige patiënt informatie omgaan. Wanneer wij met externe webhosting partijen werken, hebben we nu te maken met iedere keer verschillende serverconfiguraties. Dit levert niet alleen veel extra werk op, maar tevens hebben wij niet voldoende inzicht in de beveiliging.
 2. Eigen server
  Op dit moment draait uw website op een gedeelde server; dat betekent dat er nog veel meer websites op dezelfde server draaien. Dat heeft niet alleen negatieve consequenties voor de snelheid, ook qua veiligheid en configuratie heeft dit nadelen. In de Amazon Cloud krijgt u voor een klein bedrag per maand een eigen virtuele VPS (server) met de hoogste specificaties, of u nu een klein bedrijf bent of een groter. Iedere server is apart en supersnel. De kosten worden bepaald door het verkeer, dus de website kan meegroeien met de organisatie. Voordeel is dat zelfs een klein bedrijf een website kan draaien met de hoogste specificaties qua snelheid en veiligheid. Indien er heel veel meer verkeer op de website zou komen nemen de kosten toe, maar denk daarbij aan tientallen euro’s per  jaar. Meer is het niet.
 3. SSL certificaten

Uw website MOET beschikken over een SSL certificaat. (https:// in plaats van http:// in de adresbalk) Het certificaat zorgt ervoor dat verkeer tussen de bezoeker en de website gecodeerd en dus veilig is. Bij zorginstellingen moeten bijv. formulieren ook via een SSL certificaat lopen, het is immers gevoelige informatie waar niemand bij moet kunnen. Waarschijnlijk betaalt u nu aan uw webhosting bedrijf, al dan niet via ons, maandelijks voor het SSL certificaat. Via de Amazon Cloud kunnen we de SSL certificaten veel beter en voordeliger aanbieden, het zit standaard bij uw pakket in.

 • Snelheid

De vindbaarheid van uw website is (in Google) belangrijk. Snelheid telt tegenwoordig zwaar mee in de beoordeling. Via de Amazon Cloud oplossing kunnen we uw website razendsnel maken. De laadtijd van de webpagina’s zal ongeveer halveren ten opzichte van nu. U krijgt een website die 2x zo snel is dus! Fijn voor de bezoeker, fijn voor u en goed voor de Google ranking en conversie van de website,

 • Email

Om de overgang zo makkelijk mogelijk te houden zullen we niets aan de mailfuncties veranderen. U blijft uw email via uw huidige provider ontvangen zodat alle oude email behouden blijft. Daar veranderen we niets aan. Wel kunnen we op de website een veilige mailserver installeren die vanuit de website op een veilige manier berichten naar klanten verstuurt, bijvoorbeeld een bevestiging bij een aanmelding of bij het invullen van een aanmeldformulier. Hier ook weer met een SSL certificaat. Veilig en makkelijk dus

 • Integratie met Social Media

Geen dubbel werk meer. We configureren de website zodanig dat u met 1 bericht al uw klanten en volgers bereikt. Voorbeeld: U plaatst een nieuwsbericht op uw website: desgewenst zorgen we dat deze boodschap direct automatisch ook via FaceBook, Twitter en andere media gedeeld wordt. Geen dubbel werk meer, gemak dient de mens. Deze functie is niet verplicht uiteraard, maar zit standaard bij ons nieuwe pakket ingebakken.

 • Anti-hack tools

Zonder al teveel in technische details te treden, via Amazon beschikken we over een zeer veilige beveiligingsmuur en is de kans dat uw website gehackt kan worden veel en veel kleiner dan nu. Eigenlijk een must voor een bedrijf dat met patentgegevens omgaat.

 • Kosten

Afhankelijk van uw huidige provider zullen de kosten per jaar voor u als bedrijf nauwelijks hoger uitvallen. En zelfs wanneer de kosten iets hoger zijn, deze wegen niet op tegen de risico’s van een datalek of andere risico’s die u loopt wanneer u op een gedeelde server blijft werken bij een webhosting provider waarvan wij niet precies weten hoe alles “onder de motorkap” geregeld is.  Wij kunnen via de Amazon Cloud tegen lage kosten helemaal zelf een veilige configuratie bewerkstelligen. Een fijn gevoel.

Hoe gaan we te werk?

Als webdesigners voelen we ons verantwoordelijk voor uw website en de veiligheid. De situatie nu is dat we veel klanten hebben die allemaal bij verschillende webhosting bedrijven hun site hebben ondergebracht. Wanneer er updates zijn of wanneer er mogelijke risico’s bekend worden dienen we aanpassingen te doen bij uw hosting provider. Vaak werkt het bij iedere provider net weer even anders; gevolg is dat we veel extra configuratie- en uitzoekwerk hebben. Het is altijd uitzoeken “hoe het werkt bij uw provider”. Wij willen zelf in control zijn over updates, veiligheid en anti-hack tools en direct op kunnen treden indien er maatregelen noodzakelijk zijn.

Indien wij die mogelijkheden niet hebben kunnen we ook de verantwoordelijkheid voor hacks en datalekken niet op ons nemen. Dat klinkt ernstiger dan het is, maar anno 2019 zijn veiligheid, privacy en datasecurity belangrijke zaken en we willen niet langer afhankelijk zijn van derden.

Er zijn slechts voordelen, maar wanneer u toch besluit om niet in onze nieuwe werkwijze mee te gaan heeft dat consequenties. In de eerste plaats zullen wij u schriftelijk laten weten dat we geen verantwoordelijkheid nemen voor de security van uw website. Bovendien zullen we updates en veranderingen in configuraties op basis van uurtarief gaan doen. Dat zal waarschijnlijk duurder uitvallen dan de upgrade naar een Amazon VPS. Bovendien kunnen we updates en veiligheidslekken pas later afdekken.  Wij willen naar een situatie dat we over alle websites van alle klanten volledig controle hebben over de veiligheid. Wordt er een nieuw veiligheidsrisico bekend dan kunnen we dat zelf en razendsnel oplossen. Dat is beter voor u, voor uw klanten en voor ons.

Wat dient u te doen?

Nu even niets, we nemen vanzelf contact met u op om alles in orde te maken. U merkt er waarschijnlijk niets van.

Zo zien de veranderingen er uit.

Domeinnaam – blijft waar hij is. Verhuizen kan, maar dat heeft wellicht wel gevolgen voor uw email configuratie. U betaalt waarschijnlijk nog wel een klein bedrag aan uw huidige provider voor het onderbrengen van de domeinnaam. Daar staan wij buiten. Verhuist u de domeinnaam dan zullen we een plan maken om de oude mail te backuppen. In principe verandert er niets.

Website – deze verhuizen/verplaatsen we naar de Amazon Cloud. Zie het als een nieuw telefoonnummer. De kosten van de verhuizing zullen van klant tot klant verschillen, maar minimaal zijn. De website zal geen seconde down zijn, uw bezoekers zullen niets merken, behalve dat de website beter en sneller wordt.

Email -Waarschijnlijk verandert er niets, Wel kunnen we nu als extra een prima en veilige mailserver aan uw website toevoegen waardoor u beter vanaf de website kunt mailen naar klanten zonder dat deze berichten in de SPAM komen bij klanten. Aanmelden van klanten via formulieren op de site zal beter gaan.

Veiligheid –  Uw website en databases zullen sneller en veel beter beveiligd zijn. Wij hebben alle controle en mocht er iets gebeuren, bijvoorbeeld een aanval op uw site of een hack-poging dan gaat bij ons direct het alarm af en kunnen we direct maatregelen nemen. Een veilig gevoel maar eigenlijk ook een must wanneer we kijken naar uw verantwoordelijkheden, de AVG en de ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid.

De persoonlijke service blijft

Wij zullen contact met u opnemen om een zo optimaal mogelijk overgang te bespreken en de kosten inzichtelijk te maken. Zo weet u waar u aan toe bent en welke voordelen een Amazon VPS u biedt.

webdesigner-in-t-gooi

Vragen?

Wellicht heeft u nog vragen. Die beantwoorden we graag. Neem contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Sales Architects

Menu