Samen gaan wij het verschil maken

Meer verkeer op je website en meer goede leads krijg je niet zomaar. Er is geen trucje voor. Wat er wel is? Ons goed gecoördineerde proces om reële doelen te bereiken. Dat doen we altijd samen.

1
Annual Organic Traffic
1
Ranking Keywords
1%
Return on Investment
1
Annual Organic Traffic
1
Ranking Keywords
1%
Return on Investment

We geven je website en sales een boost

We heten niet voor niets Sales Architects. We geven je website maar ook je sales een boost door onze gestructureerde en duurzame aanpak. We geven je marketingbudget niet zomaar uit aan korte-termijn doelen, maar we bouwen samen aan een verbeterde online presence. We wegen organische en advertentietragets af en bouwen aan een strategie die ook op langere termijn resultaten blijft opleveren.

man-idea-webdesign

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie is het proces van het verbeteren van de kwaliteit en hoeveelheid verkeer naar een website door zoekmachines. Dit wordt gedaan door het verbeteren van de technische en inhoudelijke aspecten van een website om zo hoog mogelijk te scoren in zoekresultaten. Dit kan worden gedaan door het optimaliseren van de inhoud van de website, de structuur en de meta-informatie, en door het verkrijgen van kwalitatieve inkomende links naar de website.

man-idea-webdesign

Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising, wat betekent dat het gaat om betaalde reclame in zoekmachines. Dit is een vorm van online marketing waarbij bedrijven advertenties plaatsen in zoekresultaten, vaak boven of naast de organische zoekresultaten. Dit kan worden gedaan via verschillende platformen, zoals Google Ads of Bing Ads. Met SEA kan een bedrijf zorgen voor directe verkeer naar zijn website door gerichte zoekwoorden te kopen en te bieden op een zoekwoordveiling. Hierdoor krijgt de zoekopdracht van de gebruiker direct de website van het bedrijf als zoekresultaat te zien.

man-idea-webdesign

Webdesign & Development

Goed webdesign is een combinatie van technische vaardigheden en creativiteit om een gebruiksvriendelijke, toegankelijke en visueel aantrekkelijke website te creëren. Een aantal belangrijke aspecten van goed webdesign zijn:

 • Gebruiksvriendelijkheid: de website moet eenvoudig te navigeren zijn en duidelijk de informatie presenteren die de gebruiker zoekt.
 • Toegankelijkheid: de website moet toegankelijk zijn voor mensen met beperkingen, zoals slechtzienden of mensen met motorische problemen.
 • Visuele esthetiek: de website moet aantrekkelijk zijn om naar te kijken en een consistente uitstraling hebben.
 • Responsive design: de website moet goed weergegeven worden op verschillende soorten schermen, zoals laptops, tablets en smartphones.
 • Snelheid: de website moet snel laden, vooral voor mobiele gebruikers.
 • SEO: de website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zodat het gemakkelijk gevonden kan worden door zoekopdrachten van gebruikers.

In samenvatting, goed webdesign is een combinatie van technische aspecten, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, esthetiek en SEO.

man-idea-webdesign

Razendsnelle hosting

Goede webhosting is het proces van het plaatsen van een website op een server die op afstand wordt beheerd. Hierdoor is de website toegankelijk via het internet voor gebruikers. Een aantal belangrijke aspecten van goede webhosting zijn:

 • Betrouwbaarheid: de server moet altijd beschikbaar zijn en weinig downtime hebben.
 • Snelheid: de server moet snel zijn en de website moet snel laden voor gebruikers.
 • Veiligheid: de server moet goed beveiligd zijn tegen hackers en andere bedreigingen.
 • Technische ondersteuning: de webhost moet technische ondersteuning bieden voor problemen met de website of de server.
 • Scalability: de hosting oplossing moet schaalbaar zijn, zodat de website kan groeien als het aantal bezoekers toeneemt.
 • Back-up: de hosting oplossing moet een back-up systeem hebben, zodat de website en data veiliggesteld is bij eventuele problemen of crashes.
 • Prijs: de hosting oplossing moet een redelijke prijs hebben, in verhouding tot de geboden diensten.

In samenvatting, goede webhosting is een combinatie van betrouwbaarheid, snelheid, veiligheid, technische ondersteuning, scalability, back-up en een redelijke prijs.

Ons plan van aanpak

Het bewezen 5 stappenplan

Analyse van concurrenten en eigen positie

Er zijn verschillende manieren om de online concurrentie van een bedrijf te analyseren:

 1. Zoekwoordenonderzoek: Gebruik zoekwoordonderzoekstools zoals Google Keyword Planner om te zien welke zoekwoorden uw concurrenten gebruiken op hun website en in hun online marketingcampagnes. Dit kan u helpen om uw eigen zoekwoordstrategie te verfijnen.
 2. Analyse van de website: Bezoek de websites van uw concurrenten en analyseer de structuur, de inhoud, de gebruiksvriendelijkheid, de toegankelijkheid, de snelheid, de SEO en de technologieën die zij gebruiken.
 3. Analyse van social media: Bekijk de social media-profielen van uw concurrenten en analyseer hoe vaak zij posten, wat voor soort inhoud zij delen, hoeveel volgers zij hebben en hoe zij hun volgers betrekken.
 4. Analyse van backlinks: Gebruik tools zoals Ahrefs of Majestic om te zien welke websites naar uw concurrenten linken. Dit kan u helpen om nieuwe linkbuilding-mogelijkheden te ontdekken.
 5. Analyse van online advertenties: Gebruik tools zoals SEMrush of Spyfu om te zien welke online advertenties uw concurrenten gebruiken en op welke zoekwoorden zij bieden.
 6. Analyse van online reputatie: Gebruik review websites zoals Trustpilot of Yelp om te zien hoe uw concurrenten worden beoordeeld door hun klanten en hoe zij hiermee omgaan.

Houd er rekening mee dat de concurrentieanalyse een continu proces is en dat u regelmatig deze stappen moet herhalen om up-to-date te blijven met de veranderingen van uw concurrenten.

Stel haalbare doelen in en bepaal de strategie

Om een effectieve SEO-strategie te ontwikkelen, is het belangrijk om specifieke doelen te stellen en te weten wie je doelgroep is. Hierdoor kun je later de resultaten meten en de website optimaliseren voor de zoekopdrachten van de doelgroep. Bepaal je doelgroep door te kijken wie je huidige klanten zijn, wie de klanten van je concurrenten zijn, welke producten/diensten je aanbiedt en hoe je doelgroep eruit ziet.

Ga dan kijken hoe je deze mensen het best kunt bereiken.

Er zijn verschillende manieren om je doelgroep op internet te bereiken. Hier zijn enkele populaire methoden:

 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Door je website te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, kun je ervoor zorgen dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt voor relevante zoekopdrachten van je doelgroep.
 • Sociale media: Door gebruik te maken van sociale media platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, etc., kun je je doelgroep bereiken door te communiceren met hen en te delen interessante content.
 • Contentmarketing: Door het creëren van relevante en waardevolle inhoud, kun je je doelgroep aantrekken en aanspreken.
 • Adverteren: Door te adverteren op websites en sociale media platforms, kun je gerichte campagnes opzetten om je doelgroep te bereiken.
 • E-mailmarketing: Door e-mailcampagnes op te zetten, kun je gericht je doelgroep benaderen en hen informeren over je producten of diensten.

Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele methode alleen het beste is, een combinatie van verschillende methoden kan het meest effectief zijn. Het is ook belangrijk om je doelgroep te blijven monitoren en je strategie aan te passen als dat nodig is.

Verbeter de gebruikerservaring

Er zijn verschillende manieren om de gebruikerservaring van je website te verbeteren:

 • Navigatie: Zorg ervoor dat de navigatie van je website logisch is en gemakkelijk te gebruiken. Gebruikers moeten snel en eenvoudig de inhoud kunnen vinden waarnaar ze zoeken.
 • Snelheid: Zorg ervoor dat je website snel laadt, dit kan je verbeteren door bijvoorbeeld de afbeeldingsgrootte te verkleinen en door het gebruik van een Content Delivery Network (CDN).
 • Responsive ontwerp: Zorg ervoor dat je website er goed uitziet en werkt op verschillende apparaten, zoals desktop, tablet en mobiele telefoons.
 • Inhoud: Zorg ervoor dat de inhoud van je website relevant, actueel en waardevol is voor de gebruiker.
 • Formulieren en calls-to-action: Maak het gemakkelijk voor gebruikers om contact met je op te nemen of een aankoop te doen door duidelijke formulieren en calls-to-action te gebruiken.
 • Feedback: Vraag aan je gebruikers om feedback te geven over hun ervaringen op je website, zo kun je problemen snel identificeren en oplossen.
 • A/B testen: Door A/B testen te gebruiken, kun je verschillende varianten van je website vergelijken en de beste oplossing kiezen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Maak gebruik van best practices voor gebruiksvriendelijkheid, zoals een duidelijke structuur, consistente lay-out en visuele hulpmiddelen om gebruikers te helpen bij het vinden van de informatie die ze zoeken.

Het is belangrijk om te onthouden dat verbetering van gebruikerservaring een continue proces is en het vergt frequente evaluatie van de website en de gebruikersfeedback om te zorgen dat de website blijft voldoen aan de eisen van de gebruiker.

Optimaliseer je teksten en produceer relevante content

Er zijn verschillende manieren om de teksten op je website te optimaliseren voor zoekmachines en gebruikers:

 • Zoekwoordonderzoek: Doe zoekwoordonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor je doelgroep en pas deze zoekwoorden toe in de teksten op je website.
 • Headings: Gebruik duidelijke headings en subheadings om de inhoud van de pagina te structeren en te helpen bij het scannen van de pagina door gebruikers.
 • Schrijf voor gebruikers: Schrijf teksten die informatief, relevant en waardevol zijn voor de gebruiker, zorg dat de tekst helder en eenvoudig te lezen is.
 • Interne linkbuilding: Maak gebruik van interne linkbuilding om gebruikers te helpen bij het navigeren door de website en om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de structuur van de website.
 • Alt-tags: Voeg alt-tags toe aan afbeeldingen om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van de afbeelding en om gebruikers te helpen wanneer de afbeelding niet kan worden geladen.
 • Metatags: Gebruik meta tags, zoals meta titel en meta beschrijving, om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van de pagina en om de zoekresultaten op te vallen.

Korom, zorg dat je teksten de bezoeker iets te bieden hebben.

Meten is weten. Meet en analyseer de resultaten

Er zijn verschillende manieren om de resultaten van je website te meten, hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Google Analytics: Google Analytics is een gratis tool die je kunt gebruiken om gegevens over het verkeer op je website te verzamelen. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers je website heeft, waar deze bezoekers vandaan komen en welke pagina’s het meest bekeken worden.
 2. Zoekmachineposities: Door het gebruik van tools zoals Google Search Console of SEMrush kun je inzicht krijgen in de zoekmachineposities van je website voor bepaalde zoekwoorden. Hiermee kun je zien of je website bovenaan in zoekresultaten staat en of de posities zijn verbeterd.
 3. Conversie-tracking: Door het instellen van conversie-tracking kun je zien hoeveel gebruikers bepaalde acties op je website uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. Dit geeft inzicht in hoe effectief je website is in het genereren van leads of verkopen.
 4. Heatmapping: Heatmapping is een techniek die je inzicht geeft in hoe gebruikers met je website omgaan. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien waar gebruikers op klikken, hoeveel tijd ze op bepaalde pagina’s spenderen en welke elementen ze negeren.
 5. A/B-testing: Door A/B-testing kun je verschillende varianten van je website vergelijken en zien welke variant het beste presteert. Hiermee kun je bijvoorbeeld testen welke call-to-action het meest effectief is of welke lay-out het meest gebruiksvriendelijk is.

Het is belangrijk om te onthouden dat website-analyse een continue proces is en het vergt frequent onderhoud aan je website. Je website is nooit af!

Je eigen SEO dashboard

Meten is weten en SEO heeft alleen zin als je continue de vinger aan de pols houdt. Wat gaat goed en wat kan nog beter? Dat zie je in je eigen SEO Dashboard waarmee je kunt analyseren, sturen en beslissingen kunt nemen die zorgen dat je investering in Digitale Marketing rendement oplevert.